Nacksta - inte värsta området

 
Foto: Takringen.se

I dag har
Dagbladet en intervju med mig och Berivan Mohammed om Nacksta. Bakgrunden är den återkommande rapport som folkpartiet gör och som beskriver utanförskapet i Sverige.

Tyvärr får den som läser artikeln bilden av att jag, Berivan och folkpariet anser att Nacksta är ett av Sveriges värsta bostadsområden. Så är det inte, vilket Dagbladet också mycket väl känner till. I ett mail på lördag förmiddag skrev vi så här till tidningen:

Tack för att vi fick titta på artikeln! Vår åsikt är inte att Nacksta är ett av Sveriges värsta bostadsområden. Däremot är det ett bostadsområde där många människor (såväl svenskar som invandrare) befinner sig i utanförskap, beroende på den förra regeringens politik som präglades av bidrag i stället för jobb och dålig skola. Det är detta som framkommer i folkpartiets rapport.


Vi båda har själva bott i Nacksta (för övrigt i de hus som vi var utanför vid intervjun och som nu ägs av Wallholmen) och vet hur fint området är och kan vara och hur roligt det kan vara att bo där. Därför känner vi också starkt för området och dess framtid och ser den potential som finns där. I stället för att fortsätta misslyckas med att ta tillvara på de människor som bor i Nacksta måste vi ha en politik som gör detta möjligt, i form av bostadsintegration, skolutveckling och arbetstillfällen. Det är sådana problem vi inte får blunda för och låtsas som att de inte finns!


Vi hoppas att ingångsvärdet i artikeln kan justeras. Nacksta är verkligen inte ett av landets värsta bostadsområden. Men det utanförskap som finns där är ett kvitto på förra regeringens, med Mona Sahlin som direkt ansvarig under många år, politik. Tittar gärna på artikeln igen efter ändringar.


Hälsningar,


Lars & Berivan


Detta är vad vi tycker och känner om Nacksta. Det är synd att Dagbladets läsare inte får rätt bild!


Svar om pensionärer

Skickade idag in en insändare, som svar till Åke Sillén och ett inlägg han hade i Dagbladet förra veckan (tyvärr kan jag inte länka hans insändare, Dagbladets nya hemsida har inte fått med sig arkivet riktigt...)

Här är min insändare i alla fall.

Folkpartiets pensionslöfte är viktigt


Åke Silén har skrivit en insändare, där han tycker att folkpartiets löfte att slåss för sänkt skatt för pensionärerna i kommande budgetförhandlingar är välkommen, men i hans tycke inte tillräckligt. Han ställer också tre frågor, som går ut på att det var fel att pensionärerna inte omfattades av jobbskatteavdraget. Mitt svar till Åke på den punkten är att jag tycker det var rätt att prioritera satsningen på fler arbeten och fler människor i arbete. Det är också den politiken som nu ger utrymme för andra satsningar inom viktiga områden!


Man önskar alltid att det ska finnas mer resurser att använda, men Åke - gör inte det goda till det bästas fiende. Folkpartiets löfte är viktigt för att förbättra pensionärernas ekonomiska situation!


 


Hans Lennart Wormbs har avliditFick i går ett mycket tråkigt besked. En av de mest uppskattade ledamöterna i Sundsvalls kommunfullmäktige, Hans Lennart Wormbs, har avlidit. Som vice ordförande i kommunfullmäktige var han respekterad för sina kunskaper, sitt resonabla sätt, torra humor och klokskap. Inom miljöarbetet uppskattad för sina gedigna kunskaper som han burit med sig från arbetet inom Akzo. Socialt en begåvning med många strängar på sin lyra, inte minst tänker jag på hans breda bibliotek av snappsvisor som förgyllde flertalet middagar men också hans breda allmänbildning. När vi samlas till hösten kommer en plats att stå tom och saknaden vara stor

Vila i frid!