Stolt över Erik!


 


Det finns all anledning att känna stolta över folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag, efter debatten mot sverigedemokraternas partiledare i TV 8 i kväll.

Med tydliga värderingar och starka argument visade han hur inskränkt, ogenomtänkt och fattig sverigedemokraternas politik de facto är. Samtidigt framstod folkpartiets liberala tankgegångar i en tydlig kontrast mot detta. Mycket bra Erik!

Jag önskade att debatten kunnat få fortgå hela kvällen, och helst i någon av de största kanalerna, så att var och en som funderat att rösta på Sverigedemokraterna kunnat se och förstå hur illa genomtänkt och exkluderande det partiets politik verkligen är!


Fp-rättegången

Har inte följt rättegången som pågår i dag och i går speciellt noga. Det verkar som att allt som sägs i vittnesmålen redan är känt sedan tidigare, och nu är det bara att vänta på utslaget från domstolen. Jag tycker det är bra att det hela nu reds ut, så att ansvarsfrågor m.m. blir klara! Det som gjordes av Jodenius är totalt fel. Har några övriga av de åtalade också begått brottsliga handlingar är det bra att de får stå till svars för detta. Förhoppningsvis blir det en tydlig signal om att man inte (heller) i det politiska kampanjarbete ska använda sig av olagliga metoder!

Surprise: LO kritisk till regeringen

Det kommer så klart inte som någon överraskning av LO är kritiska till regeringen. Om detta står att läsa i dagens ST: http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=633331

Det som dock är anmärkningsvärt i artikeln är den uppfattning som tydligen finns, att om en LO-medlem röstar på något annat parti än socialdemokraterna så är man en "svikare". Man ryser!

För LO är det tydligen så att man bara kan ha en enda politisk åskådning om man är medlem i facket, och råkar man ha några andra synpunkter är man en svikare. Det är inte undra på, men mycket beklagligt, att många känner sig främmande inför fackligt engagemang!


Fastighetsskatten avskaffas

Om en halvtimme håller Alliansens partiledare presskonferens. Det troliga beskedet är att fastighetsskatten kommer avskaffas om inte allt för länge. Därmed förverkligas yttterligare ett vallöfte!